Konečne dozreli v našej záhrade tieto dobroty. Na túto polievku sme sa vždy veľmi tešili. Je to iné, keď sa navarí úplne čerstvá, ako keď je to z mrazených surovín a zimných zemiakov. Ako ju robím? Fazuľku a zemiaky očistím a dám spolu variť. Mladučké sa varia asi 15 minút. Osolím, okorením, pridám šľahačkovú smotanu. V 2 dcl vody rozhabarkujem 2 lyžice hladkej múky. Zahustím polievku. Nechám prevrieť a odstavím z platne. Nakoniec pridám veľkú hrsť nakrájaného kôpru, 2 lyžice cukru a 2 lyžice octu. Najlepšie chutí s uvareným vajcom.
PS: Vidíte ako dlho som ju nevarila?! Zabudla som nielen napísať, ale aj pridať do polievky bobkový list.
Text a foto Libuša Sabová
Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Leave a Comment