Konečne dozreli v našej záhrade tieto dobroty. Na túto polievku sme sa vždy veľmi tešili. Je to iné, keď sa navarí úplne čerstvá, ako keď je to z mrazených surovín a zimných zemiakov. Ako ju robím? Fazuľku a zemiaky očistím a dám spolu variť. Mladučké sa varia asi 15 minút. Osolím, okorením, pridám šľahačkovú smotanu. V 2 dcl vody rozhabarkujem 2 lyžice hladkej múky. Zahustím polievku. Nechám prevrieť a odstavím z platne. Nakoniec pridám veľkú hrsť nakrájaného kôpru, 2 lyžice cukru a 2 lyžice octu. Najlepšie chutí s uvareným vajcom.
PS: Vidíte ako dlho som ju nevarila?! Zabudla som nielen napísať, ale aj pridať do polievky bobkový list.
Text a foto Libuša Sabová
Slovensko má po Rakúsku druhé najväčšie zásoby spodnej vody na svete. Japonský bádateľ Masumu Emoto…
Únava, vyčerpanosť a migrénu má mnoho ľudí takmer na dennom poriadku. Dôvod týchto ťažkostí môže…
„Ku nám, do dediny, prichádza raz v týždni pojazdná pekáreň“ - vytešuje sa obyvateľ malej…
Populárna bylinkárka Elena Fedorovna Zajceva (zomrela v roku 2016) poznala vyše tisíc bylín a ich…
Najväčší dojem u mnohých zanechala Meryl Streep vo filme Kramerová versus Kramer. Svoje filmové úlohy…
Ahojte priatelia! Pozrite sa na mňa. Volám sa Klára Silva. Prečo túto fotografiu zverejňujem? Chcem…
Leave a Comment