Dana je novinárka. Pracovala pre rôzne časopisy až kým vážne neochorela a musela ísť do nemocnice. Práve vtedy sa rozhodla, že je čas zúžitkovať množstvo spomienok, zaujímavý profesionálny, ale aj súkromný život a tak prvé strany pre jej knihu vznikli ešte v nemocnici. Má ľahké pero a už dnes sa môžeme tešiť na jej zaujímavé rozprávanie. Dana je prísna nielen na iných, ale hlavne na seba. Veď kto sa môže pochváliť, že v 68 rokoch oblečie maturitné šaty? Jej život, to je pohyb a zdravá výživa.
Aké sú jej základné pravidlá?
Nič vyprážané, mastné, údené, minimum konzervovaných potravín, žiadne klobásy, polotovary. V jej jedálnom lístku má svoje miesto tvaroh, orechy, kapusta, brokolica. Minimálne kalórie, maximálny úžitok. Jedlo si pripravuje len z čerstvých surovín. Hovorí, že jej genetická výbava nie je veľmi dobrá. Otec zomrel na mozgovú príhodu a mama mala rakovinu. Pochopila, že všetko jedlo zanecháva stopy v jej organizme, preto si na jeho výbere potrpí. Dana miluje mliečne výrobky s normálnym obsahom tuku. Tie nízkotučné nemajú pre ňu žiadnu hodnotu. Ale jej najväčším favoritom je pohanka. Chutí jej v akejkoľvek forme. V mladosti mala rada zákusky, najmä so šľahačkou, ale to je už dnes minulosť. Dana uprednostňuje v stravovaní skromnosť, má rada najjednoduchšie jedlá.
Ale to si vyžaduje prísnu disciplínu a nezabudnite, Dana po 18 hodine už nikdy nič neje!
Foto Depositphotos.com
Opäť som si listovala v maminej starej kuchárke Varíme chutno, zdravo a hospodárne z roku…
Dnes už druhé mrazivé ráno. Inovatka všade. Zalial som si kávu a vybehol von len…
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Leave a Comment