Aktuálne

Plnené kapustové listy – holúbky. Máme pre vás skvelý recept:

Plnený kapustný list 

Ingrediencie: 

  • Hlávková kapusta 
  • Mleté bravčové mäso 
  • Ryža 
  • Vajcia 
  • Soľ 
  • Korenie (napr. mleté čierne korenie, mletá červená paprika) 
  • Kyslá kapusta 
  • Bobkové listy 
  • Zrnká celého korenia 
  • Olej alebo masť na zápražku 
  • Cibuľa 
  • Cesnak 
  • Múka 
  • Červená paprika mletá 
  • Smotana 

Postup: 

  1. Z hlávkovej kapusty vyrežte hlúb a dajte ju variť do osolenej vody. Varíme, až kým listy nezmäknú. Vychladnuté listy zbavte hrubej časti. 
  1. Pripravte mäsovú zmes: zmiešajte mleté mäso, ryžu, vajcia, soľ, korenie a mletú červenú papriku. 
  1. Do pripravených listov dajte trochu mäsovej zmesi a zrolujte ich. Nezabudnite, že plnka naberie na objeme vďaka ryži. 
  1. Na dno hrnca (odporúčam s dvojitým dnom) rozložte kyslú kapustu. Na ňu poukladajte naplnené kapustné listy. Pridajte bobkové listy a zrnka celého korenia. Zalejte vodou a varíme 35 – 40 minút. 
  1. Pripravte zápražku: olej alebo masť rozohrejte, pridajte pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridajte múku a červenú papriku mletú. Zápražku za stáleho miešania zalievajte vodou. Dochutíme korením a soľou. 
  1. Po 35 – 40 minútach varenia holubkov vylejte zápražku do hrnca. Varíme ešte asi 10 až 15 minút a máme hotovo. 

Tento tradičný slovenský recept na plnený kapustný list je výživný a chutný. Dobrú chuť!

Foto Marta Wencelová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

11 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

11 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

14 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

23 hodín pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta?

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…

2 dni pred