Koľko ľudí, toľko chutí. Ale plnenú papriku má rád skoro každý. Ako ju robí vychýrený kuchár Karol Hrčka?
Na plnku potrebujeme:
Omáčka:
Postup:
Ryžu uvaríme podľa návodu. Na troche masti opražíme cibuľu, pridáme do pomletého mäsa spolu s cesnakom, korením, soľou, majoránkou, vajíčkom a ryžou. Dobre premiešame. Papriku očistíme (zvyšky nevyhadzujeme, budú základom pre omáčku) a naplníme pripraveným mäsom. Uložíme na vymastený plech, najskôr prikryté pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi pol hodiny, potom odokryjeme a ešte pol hodinu dopekáme, aby paprika bola hnedá.
Zvyšky papriky uvaríme v osolenej vode spolu s bobkovým listom, korením, soľou. Na masti opražime cibuľu, pridáme múku a urobíme tmavú zásmažku, ktorú zalejeme trochou studenej vody, pridáme pretlak a nakoniec zalejeme precedenou paprikovou šťavou.
Stále miešame, necháme prevrieť a do hotovej omáčky vložíme opečené papriky, prípadne mäsové guľky, ak ste nemali dosť papriky. Podávame s knedľou, alebo so zemiakmi.
Text a foto Karol Hrčka
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment