Ako to robím ja Aktuálne 

Pikantné kvašáky. Nevieme sa ich dojesť, teda hlavne môj muž!

Už som naložila tretí trojlitrový pohár a môj muž ich stíha jesť. Úroda uhoriek nie je bohvieaká (kvôli suchu), ani tvar uhoriek nie je dokonalý, ale to nevadí. Ako ich robím?

Potrebujeme:

  • 2 kg uhoriek
  • 1 hlávku cesnaku
  • za hrsť kôpru (hlavne kvet a stonky)
  • za hrsť hroznového listu aj so stonkou (nemusí byť)
  • 2 veľké feferónky
  • 20 guľôčok čierneho korenia
  • 2 lyžice soli
  • 2 litre vody

Postup:

Vodu dáme zovrieť, pridáme soľ a odstavíme. Na dno pohára vložíme očistený cesnak, rozkrojené feferónky, korenie , časť kôpru a časť hroznového listu. Uhorkám odkrojíme konce (neprepichujeme, keď nechceme, aby sme z nich mali blato). Postupne ukladáme do pohára. Asi v polovici pridáme zvyšný kôpor a hroznový list a pokračujeme v ukladaní uhoriek. Pohár položíme na tanier a zalejeme ešte horúcou slanou vodou tak, aby boli všetky uhorky ponorené.

Moja vychytávka:

Keďže nemám drievko, ktoré by zabránilo vystupovaniu uhoriek, naplním vodou malý pohárik, zavriem a položím na hrdlo pohára s uhorkami. V týchto teplách sú hotové za 5 – 6 dní. Keď ich nestihnete všetky zjesť, poukladajte do sedemdecového pohára, zalejte precedeným nálevom, uzavrite a odložte do chladničky. Vydržia aj do Vianoc.

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články