Navigácia
Veľmi rýchly jablkový koláč Aktuálne Recepty 

Veľmi rýchly jablkový koláč

Ak vám ešte zo zimného uskladnenia zostali jablká, využite ich na tento vynikajúci, rýchly a  šťavnatý koláč. Potrebujeme: 400 g polohrubej múky 600 postrúhaných jabĺk 300 g práškového cukru 2 dl oleja 3 vajcia 2 lyžičky kakaa 2 lyžičky sódy bikarbóny 1 vanilkový cukor asi 2 hrste nasekaných orechov Na potretie: džem, najlepšie ríbezľový čokoláda na polevu Všetky suroviny spolu v mise zamiešame a vylejeme na tukom vytretý a múkou posypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 – 40 minút. Ešte teplý potrieme džemom. necháme vychladnúť a polejeme…

Zobraziť článok
Tento tvarohovo – jablkový dezert je veľmi rýchlo hotový Aktuálne Recepty 

Tento tvarohovo – jablkový dezert je veľmi rýchlo hotový

Suroviny len zmiešate, vylejete na plech a o ostatné sa už postará vaša rúra. Potrebujeme: 2 vajcia 150 g kr. cukru 250 g tvarohu Jedno stredne veľké jablko 100 ml oleja 1 bal. vanilkového pudingu 200 g hladkej múky 1 lyžička jedlej sódy Malý téglik kyslej smotany – cca 150 g Postup: Tvaroh roztlačíme vidličkou s cukrom, pridáme vajcia, pudingový prášok a zmiešame. Pridáme strúhané jablko, olej, múku a sódu. Nakoniec pridáme aj kyslú smotanu. Navrstvíme na plech (32×22 cm) vystlatý papierom na pečenie a vložíme do rúry. Pečieme pri…

Zobraziť článok
“Fajny” koláč podľa superdedka Aktuálne Recepty 

“Fajny” koláč podľa superdedka

Pán Vladimír Ľach zo Žiliny je naozaj superdedko.  Uprace, okná umyje, navarí a zo všetkého najradšej pečie. Tento recept má ešte od svojej mamy a nikdy nesmie v jeho rodine na sviatočnom stole chýbať. Na cesto potrebujeme: 8 žĺtok 16 dkg hrubej múky 16 dkg krištáľového cukru 2 dl oleja 3 bielká Postup: Žĺtky dobre vymiešame s cukrom do peny. Pridáme múku, olej a premiešame. Z bielkov pripravíme sneh  a postupne pridávame do cesta. Plech vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto nalejeme na plech a pečieme asi 20 minút na…

Zobraziť článok
Tie najlepšie šišky podľa vychýrenej kuchárky Silvii Pilkovej Aktuálne Recepty 

Tie najlepšie šišky podľa vychýrenej kuchárky Silvii Pilkovej

Túto skvelú ženu a gurmánku sme vám už v našom magazíne predstavili. Uverejnili sme aj niekoľko jej receptov. Veľmi ste si ich pochvaľovali, že recepty sú veľmi presné a vyvážené a že jedlo sa vám podarilo. Veríme, že aj tieto šišky potešia celú vašu rodinu. Kvások: 250 ml vlažného mlieka 1 PL kryštálového cukru 42 g droždia Cesto: 500 g hladkej múky Štipka soli 2 PL práškového cukru 2 žĺtky 1 vajce 1 PL citrónovej kôry 50 ml rumu 50 ml rozpusteného masla masť na vyprážanie práškový cukor na obaľovanie…

Zobraziť článok

Viete čo sú materáke, aký je to gapelský koláč?

Naša tradičná kuchyňa ani zďaleka nie je len o bryndzových haluškách. Je zaujímavá, rozmanitá a aj v dnešnej modernej dobe si v nej každý Slovák nájde to svoje. Knižná novinka 77 tradičných receptov obsahuje nielen množstvo receptov našich starých mám, ale tiež veľa faktov a prekvapivých zaujímavostí.  Autorka Silvia Pilková, ktorú poznáte aj z televíznej obrazovky, od detstva obľubuje slovenskú históriu. Výsledkom jej dlhodobého študovania tradičnej kuchyne a zbierania rozličných receptov je kuchárka 77 tradičných receptov, ktorá si nájde miesto nielen vo vašej domácnosti, ale aj vašom srdci.   Naši predkovia sa stravovali jednoducho a zdravo. Však…

Zobraziť článok
Domáce musli tyčinky. Keď okoštujete, už nikdy ich v supermarkete nebudete kupovať! Ako to robím ja Najčítanejšie 

Domáce musli tyčinky. Keď okoštujete, už nikdy ich v supermarkete nebudete kupovať!

Potrebujeme: 100 g slnečnicových semienok 100 g tekvicových semienok 100 g sezamových semienok 100 g ovsených vločiek 100 g hrozienok 125 g masla 3 lyžice hnedého cukru 3 lyžice medu Postup: Semienka a vločky vysypeme na plech a dobre premiešame. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 180 stupňov a semienka pečieme cca 30 minút. Medzitým v kastróliku rozpustíme maslo, potom pridáme cukor a miešame minimálne 10 minút, aby cukor skaramelizoval. Nakoniec pridáme med. Upečené semienka presypeme do misy, zalejeme zmesou z masla, cukru a medu, dobre premiešame a vysypeme naspäť na plech,…

Zobraziť článok