Paprika plnená kapustou. V zime ako keby ste našli!
Je to vynikajúca príloha k mäsitým jedlám.
Potrebujeme:
- 2 kg paprík
- 500 g kapusty
- horčicové semienko
- bobkový list
- rascu
- soľ
Na nálev:
- 1,5 l vody
- 0,5 l octu
- 160 g cukru
- 50 g soli
Postup:
Papriky umyjeme a očistíme. Kapustu nastrúhame, osolíme, pridáme rascu a necháme chvíľu odpočívať. Potom papriky naplníme kapustou, ale veľmi netlačte, aby nepraskli. Na dno každého pohára dáme lyžičku horčicového semienka, 1 bobkový list, vložíme papriky a zalejeme prevretým a vychladnutým nálevom. Navrch kvapneme niekoľko kvapiek oleja. Poháre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri 90 stupňoch.
Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com