Keď som bol malý, tak mi mama kupovala na raňajky lupačky, alebo karlovarské rožky. Dnes som si ich nostalgicky upiekol.
Potrebujeme:
Postup:
Z teplého mlieka a droždia si urobíme kvások. Pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto, ktoré sa oddeľuje od stien misy. Necháme vykysnúť cca 30 minút.
Potom cesto na pracovnej pomúčenej doske rozdelíme na 16 častí, vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a zrolujeme (viď. foto). Plech potrieme 2 lyžicami vody, položíme naň papier na pečenie. Poukladáme rožky a pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 20 minút. Po upečení potrieme maslom a ešte trošku posolíme.
Text a foto Karol Hrčka
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…
Pamätáte, aká značka to bola? Ja viem celkom presne, bol to Bič može, podlhovastá fľaštička,…
Leave a Comment