Sú výborné s akoukoľvek kyslou polievkou, alebo aj k vínu.
Potrebujeme:
Postup:
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky dáme múku, olej, nastrúhané zemiaky, 1 vajce, kefír, soľ. Všetko dobre vymiesime a necháme prikryté kysnúť na telom mieste.
Medzitým zomelieme oškvarky, pridáme uvarený, ešte teplý zemiak a pomiešame. Nakysnuté cesto vylejeme na múkou posypanú dosku a vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Cesto potrieme oškvarkami a zrolujeme. Nakrájame asi 2 cm hrubé kolieska a kladieme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov do červena.
Skúste so zemiakovou, fazuľovou, či šošovicovou kyslou polievkou.
Text a foto Karol Hrčka
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Leave a Comment