Sú výborné s akoukoľvek kyslou polievkou, alebo aj k vínu.
Potrebujeme:
Postup:
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky dáme múku, olej, nastrúhané zemiaky, 1 vajce, kefír, soľ. Všetko dobre vymiesime a necháme prikryté kysnúť na telom mieste.
Medzitým zomelieme oškvarky, pridáme uvarený, ešte teplý zemiak a pomiešame. Nakysnuté cesto vylejeme na múkou posypanú dosku a vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Cesto potrieme oškvarkami a zrolujeme. Nakrájame asi 2 cm hrubé kolieska a kladieme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov do červena.
Skúste so zemiakovou, fazuľovou, či šošovicovou kyslou polievkou.
Text a foto Karol Hrčka
Tie Vianoce si pamätám ... ako otec priväzoval stromček o klinec, na ktorom predtým visel obraz…
To čo je za mnou, vôbec nie je dôležité, lež úsmev a milujuce srdce. Nie…
Ako každý rok. S manželom, dcérou a milovanou vnučkou. "My sme sa veľmi potešili týmto…
A bol vojak. K svadbe predsa patrí "opušťák.! Takí sme my boli "vychcaní."Bola to malá…
Do rána nám na horných Kysuciach napadlo vyše 30 cm snehu, spolu ho je temer…
Najstaršia detská lekárka na Slovensku a zároveň prvá detská lekárka na Spiši. MUDr. Mária Slugeňová.…
Leave a Comment