Sú výborné s akoukoľvek kyslou polievkou, alebo aj k vínu.
Potrebujeme:
Postup:
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky dáme múku, olej, nastrúhané zemiaky, 1 vajce, kefír, soľ. Všetko dobre vymiesime a necháme prikryté kysnúť na telom mieste.
Medzitým zomelieme oškvarky, pridáme uvarený, ešte teplý zemiak a pomiešame. Nakysnuté cesto vylejeme na múkou posypanú dosku a vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Cesto potrieme oškvarkami a zrolujeme. Nakrájame asi 2 cm hrubé kolieska a kladieme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov do červena.
Skúste so zemiakovou, fazuľovou, či šošovicovou kyslou polievkou.
Text a foto Karol Hrčka
Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Leave a Comment