Aktuálne

Oškvarková omeleta

Robila som už omeletu so všeličím, ale s oškvarkami ma ešte nenapadlo.

Potrebujeme:

  • 1 strednú cibuľu
  • za hrsť oškvarkov (ak sú veľké, nakrájame na menšie kúsky)
  • 3 vajíčka
  • soľ

Postup:

Na oleji pokrájame na drobno nakrájanú cibuľku, o chvíľu pridáme oškvarky, opečieme. Vajíčka rozbijeme do misky, posolíme, pokoreníme a vidličkou zamiešame. Zmes vylejeme na oškvarky a prikryjeme. Keď masa zhustne, pomocou tanierika obrátime na druhú stranu a ešte chvíľu opekáme. Podávame s uhorkami, s čerstvou zeleninou a pečivom.

Text a foto Karol Hrčka

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…

2 hodiny pred

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

3 hodiny pred

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

6 hodín pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

9 hodín pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

21 hodín pred

Pani Alica má vo svojej zbierke 1368 vreckoviek. Mnohé sú veľmi vzácne.

Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…

21 hodín pred