Keď rozmýšľate, akú dobrotu upiecť rodine, tu je recept.
Potrebujeme:
Na polevu:
Ešte potrebujeme džem na potrietie keksíkov podľa vlastnej chuti a mandle na ozdobu
Postup:
Múku, cukor, pomleté orechy spolu zamiešame. Pridáme na kocky pokrájané maslo a vymiesime cesto. Cesto vložíme do potravinovej fólii a odložíme na hodinu do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm. Pečieme na plechu s papierom na pečenie cca 10 – 12 min. pri teplote 180 stupňov. Ešte teplé kolieska potrieme džemom a zlepíme. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s margarínom a vychladnuté kolieska potrieme. Navrch každého položíme mandľu.
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment