Aktuálne

Naša rodina je „lusková!“Teraz samozrejme čerstvé fazuľky priamo zo záhradky.

Ako ju robím? Fazuľku umyjem, nakrájam a  zalejem vodou, osolím a dám variť spolu s dvomi bobkovými listami. Mladučké, aké som nazbierala, sa varia asi 10 minút. Pridám očistené a na menšie kúsky pokrájané zemiaky a varím ešte 10 minút. Osolím, okorením, pridám šľahačkovú smotanu. V 2 dcl vody rozhabarkujem 2 lyžice hladkej múky. Zahustím polievku. Nechám prevrieť a odstavím z platne. Nakoniec pridám veľkú hrsť nakrájaného kôpru, 2 lyžice cukru a 2 lyžice octu. Najlepšie chutí s chutnými párkami, alebo uvareným vajcom.

Text a foto Libuša Sabová

Foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

10 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

10 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

13 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

21 hodín pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta?

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…

2 dni pred