To je čistá improvizácia. Z tortových korpusov mi ostávajú puchorce. Zbieram ich v mraziaku. Tak som ich pomrvila v rukách, pridala nutelu a ríbezľový lekvár a naplnila som formy. Po zamrznutí som ich máčala v bielej čokoláde prifarbenej ružovou a v horkej čokoláde. Ozdoby sú z čokolády a fondánu. Dokonca som to len biedne zafarbila do ružova potravinársku farbou na fondán. Nie je to pekné. Ale , žiaľ, nemám ešte kúpené farby na čokoládu. Toto bol pokus – prvotina pre vnučku, ktorá sa tešila aj tak.
Text a foto Carmen Podmajerská
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Mám troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…
Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Leave a Comment