To je čistá improvizácia. Z tortových korpusov mi ostávajú puchorce. Zbieram ich v mraziaku. Tak som ich pomrvila v rukách, pridala nutelu a ríbezľový lekvár a naplnila som formy. Po zamrznutí som ich máčala v bielej čokoláde prifarbenej ružovou a v horkej čokoláde. Ozdoby sú z čokolády a fondánu. Dokonca som to len biedne zafarbila do ružova potravinársku farbou na fondán. Nie je to pekné. Ale , žiaľ, nemám ešte kúpené farby na čokoládu. Toto bol pokus – prvotina pre vnučku, ktorá sa tešila aj tak.
Text a foto Carmen Podmajerská
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment