Aktuálne

Nanuky pre vnúčatká „co dúm dal!“

To je čistá improvizácia. Z tortových korpusov mi ostávajú puchorce. Zbieram ich v mraziaku. Tak som ich pomrvila v rukách, pridala nutelu a ríbezľový lekvár a naplnila som formy. Po zamrznutí som ich máčala v bielej čokoláde prifarbenej ružovou a v horkej čokoláde. Ozdoby sú z čokolády a fondánu. Dokonca som to len biedne zafarbila do ružova potravinársku farbou na fondán. Nie je to pekné. Ale , žiaľ, nemám ešte kúpené farby na čokoládu. Toto bol pokus – prvotina pre vnučku, ktorá sa tešila aj tak.

Text a foto Carmen Podmajerská

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Existuje optimálne množstvo vody, ktoré by sme mali denne vypiť?

Slovensko má po Rakúsku druhé najväčšie zásoby spodnej vody na svete. Japonský bádateľ Masumu Emoto…

5 hodín pred

Prečo potrebujeme magnézium? Tu je 6 dôvodov:

Únava, vyčerpanosť a migrénu má mnoho ľudí takmer na dennom poriadku. Dôvod týchto ťažkostí môže…

9 hodín pred

Nie je nič lepšie, ako dobre sa najesť a súčasne sa liečiť. Jedlá s makom sú chutné i zdravé

„Ku nám, do dediny, prichádza raz v týždni pojazdná pekáreň“ - vytešuje sa obyvateľ malej…

9 hodín pred

Liečme živé živým, hovorí jedna z najlepších a najskúsenejších bylinkárok

Populárna bylinkárka Elena Fedorovna Zajceva (zomrela v roku 2016) poznala vyše tisíc bylín a ich…

9 hodín pred

Život mi síce pridal vrásky, ale moje srdce nezostarlo, hovorí Meryl Streep

Najväčší dojem u mnohých zanechala Meryl Streep vo filme Kramerová versus Kramer. Svoje filmové úlohy…

17 hodín pred

„Žime v láske priatelia!“ Klára Silva, svetobežníčka, ktorá sa v roku 1950 narodila v Bratislave

Ahojte priatelia! Pozrite sa na mňa. Volám sa Klára Silva. Prečo túto fotografiu zverejňujem? Chcem…

17 hodín pred