To je čistá improvizácia. Z tortových korpusov mi ostávajú puchorce. Zbieram ich v mraziaku. Tak som ich pomrvila v rukách, pridala nutelu a ríbezľový lekvár a naplnila som formy. Po zamrznutí som ich máčala v bielej čokoláde prifarbenej ružovou a v horkej čokoláde. Ozdoby sú z čokolády a fondánu. Dokonca som to len biedne zafarbila do ružova potravinársku farbou na fondán. Nie je to pekné. Ale , žiaľ, nemám ešte kúpené farby na čokoládu. Toto bol pokus – prvotina pre vnučku, ktorá sa tešila aj tak.
Text a foto Carmen Podmajerská
Slovensko má po Rakúsku druhé najväčšie zásoby spodnej vody na svete. Japonský bádateľ Masumu Emoto…
Únava, vyčerpanosť a migrénu má mnoho ľudí takmer na dennom poriadku. Dôvod týchto ťažkostí môže…
„Ku nám, do dediny, prichádza raz v týždni pojazdná pekáreň“ - vytešuje sa obyvateľ malej…
Populárna bylinkárka Elena Fedorovna Zajceva (zomrela v roku 2016) poznala vyše tisíc bylín a ich…
Najväčší dojem u mnohých zanechala Meryl Streep vo filme Kramerová versus Kramer. Svoje filmové úlohy…
Ahojte priatelia! Pozrite sa na mňa. Volám sa Klára Silva. Prečo túto fotografiu zverejňujem? Chcem…
Leave a Comment