Reklama

Aktuálne

Nakladaný hermelín v oleji

Potrebujeme:

  • 300 ml slnečnicového, alebo olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa (červená)
  • 5 ks kapie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 20 ks čierneho korenia
  • 10 ks nového korenia
  • 2 bobkové listy

 Postup:

Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky. Kapiu nakrájame na menšie kúsky. Hermelíny rozpolíme a na strane rezu posypeme trochou papriky. Do pohára s viečko kladieme striedavo hermelín, cesnak, cibuľu, kapiu as bobkový list. Každý syr zalejeme trochou oleja a pridáme korenie. Postup opakujeme, až kým naplníme celý pohár. Syr musí byť úplne ponorený v oleji a v pohári nesmie byť žiadna vzduchová bublina. Nakoniec poháre zakryjeme viečkom a necháme odležať v chladničke. Vydržme 5 dní.

Náš tip: Pridajte aj feferónku, syr bude oveľa pikantnejší.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

5 knižných noviniek, ktoré sa oplatí prečítať

Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…

8 hodín pred

Prečítajte si niečo o Zlatej Zuzane a pridajte fotografiu vašej súpravy do komentárov

Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…

11 hodín pred

Viete, že baza odstraňuje z tela toxíny?

V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…

14 hodín pred

Pravda o polievkach. Vedeli ste to?

Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…

18 hodín pred

Aj takto môžu šesťdesiatničky vyzerať. Ako sa vám to páči?

Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať,  držať diétu, ale moja postava…

1 deň pred