Reklama

Aktuálne

Najlepšie šišky od tety Eržiky

Veľmi  dobrý recept. Veríme, že aj tieto šišky potešia celú vašu rodinu.
Kvások:
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 42 g droždia
Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • Štipka soli
  • 2 PL práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 vajce
  • 1 PL citrónovej kôry
  • 50 ml rumu
  • 50 ml rozpusteného masla
  • masť na vyprážanie
  • práškový cukor na obaľovanie
  • malinový lekvár

 

Postup:
Do hrnčeka dáme mlieko, cukor a nadrobené droždie. Necháme 15 minút kysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, žĺtky, vajce, citrónovú kôru, rum, maslo a vykysnutý kvások. Vymiesime hladké cesto, ktoré sa odlepuje od misy. Zakryjeme a necháme 1 hodiny kysnúť. Potom vyklopíme na pomúčenú dosku, premiesime a vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrojíme kolieska, ktoré ukladáme na vymastený plech. Necháme 20 minút kysnúť, prstom spravíme do každej šišky jamku a vyprážame v horúcej masti z oboch strán dozlatista. Ešte horúce obalíme v cukre a vlažné šišky ozdobíme lekvárom.
Ilustračné foto: Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: cukrovinky

Nedávne články

Taký obyčajný deň u manželov Medveckých

Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…

4 minúty pred

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ – pýta sa pani pracujúca v záhradke svojho suseda. „Omyl. „Takto vonia agát.“

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…

1 hodinu pred

Recept na zemiakový chlieb

Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…

14 hodín pred

Všetko je len v hlave! Prečo sa stále zohýnam pred odstráneným satelitným tanierom?

Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…

18 hodín pred

Dagmar Hrdá: „Vďaka športu som opäť našla zmysel života!“

Mám  troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…

20 hodín pred