Aktuálne Recepty 

Najlepší tvarohový krém s maslom a šľahačkou

Robievam aj tvarohovú štrúdľu, ale dosť často sa mi cesto počas pečenia roztrhne a krém vytečie na plech, tak som si zvykla piecť tvarohovú dobrotu s lístkovým cestom takto:

Potrebujeme:

  • 1 balenie hotového lístkového cesta ( kupujem len maslové, to je najlepšie)
  • 1/2 kg tučného tvarohu
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 125 ml šľahačkovej smotany
  • 125 g masla
  • 2 lyžice vanilkového pudingu
  • 1 lyžička citrónovej kôry (nemusí byť)
  • 1 žĺtko na potretie

Postup:

Cesto vyvaľkám na dva rovnaké pláty, ktoré majú rozmer ako plech, v ktorom ho budem piecť. Na spodok dám papier na pečenie. Položím jeden plát, poprepichujem vidličkou a dám piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov asi na 20 minút. Tvaroh v miske rozmiešam s cukrom. Pridám šľahačku, rozpustené maslo, pudingová prášok a citrónovú kôru.

Všetko zamiešam a navrstvím na poloupečené lístkové cesto. Prikryjem druhým plátom, potriem ho žĺtkom a dám piecť na 180 stupňov cca 25 minút (kým nie je zlatohnedé). Posypem cukrom a počkám kým vychladne, lebo vtedy stuhne maslo, aj pudingový prášok a koláč sa dá krájať.

Text Libuša Sabová

Foto Depositpjhotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články