Najlepší tvarohový krém s maslom a šľahačkou
Robievam aj tvarohovú štrúdľu, ale dosť často sa mi cesto počas pečenia roztrhne a krém vytečie na plech, tak som si zvykla piecť tvarohovú dobrotu s lístkovým cestom takto:
Potrebujeme:
- 1 balenie hotového lístkového cesta ( kupujem len maslové, to je najlepšie)
- 1/2 kg tučného tvarohu
- 2 lyžice kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 125 ml šľahačkovej smotany
- 125 g masla
- 2 lyžice vanilkového pudingu
- 1 lyžička citrónovej kôry (nemusí byť)
- 1 žĺtko na potretie
Postup:
Cesto vyvaľkám na dva rovnaké pláty, ktoré majú rozmer ako plech, v ktorom ho budem piecť. Na spodok dám papier na pečenie. Položím jeden plát, poprepichujem vidličkou a dám piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov asi na 20 minút. Tvaroh v miske rozmiešam s cukrom. Pridám šľahačku, rozpustené maslo, pudingová prášok a citrónovú kôru.
Všetko zamiešam a navrstvím na poloupečené lístkové cesto. Prikryjem druhým plátom, potriem ho žĺtkom a dám piecť na 180 stupňov cca 25 minút (kým nie je zlatohnedé). Posypem cukrom a počkám kým vychladne, lebo vtedy stuhne maslo, aj pudingový prášok a koláč sa dá krájať.
Text Libuša Sabová
Foto Depositpjhotos.com