Zaujal ma tento recept, lebo tvarohový dezert mám najradšej a je aj pomerne jednoduchý.
Na cesto potrebujeme:
Tvarohová plnka:
Okrem toho:
Postup:
Zo surovín na cesto umiesime cesto, vytvarujme do gule a necháme v kuchynskej fólii asi hodinu odpočívať v chladničke.
2/3 smotany zmiešame s cukrom , vanilkovým cukrom, štipkou soli a zohrejeme, zvyšok smotany dobre rozmiešame so škrobovou múčkou a pridáme do horúcej smotany. Rýchlo miešame, kým nezhustne, ako keď robíme puding. Žĺtka zmiešame s tvarohom, pridáme do vychladnutého krému a dochutíme citrónovou šťavou a kôrou. Formu na pečenie dobre vytrieme maslom. cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2 mm a pomocou valčeka preložíme do formy. Okraje potiahneme až po okraj, aby nám krém nevytiekol.
Nalejeme krém. V mlieku rozhabarkujeme 1/2 žĺtka a opatrne povrch krému potrieme. Rúru predhrejeme na 175 stupňov a pečieme asi 35 minút. Po upečení nechajme koláč aspoň pol dňa vychladnúť, aby sa dobre krájal.
Foto Pixabay.com
Stála som v rade pri pokladni vo veľkom záhradníctve. Predo mnou bol vysoký, prešedivený muž…
Cindy Joseph má 65 rokov, cíti sa na 30 a je veľmi spokojná. Pracuje ako…
Sestra internej ambulancie Nemocnice AGEL Levoča, Mgr. Mária Baluchová začala pracovať na internom oddelení po…
Záverečný, šiesty diel bestsellerovej regentskej série Elly Quinnovej s názvom Musíte mi veriť je plný…
Guvernantka z Penwythe Hallu je 1.diel trilógie Romány z Cornwallu od Sarah E. Laddovej. Tá…
Zmena, ktorá mení všetko: HRA OSUDU Keď mi AI vytvorila tieto portréty, prekvapila som sa,…
Leave a Comment