Je naozaj veľa receptov na toto obľúbené jedlo. Ja sa však v kuchyni držím príslovia, že menej znamená viac. Základom dobrého guláša je kvalitné mäso. Robím ho len a len z močingu, Jedine z neho je mäso chutné, šťavnaté. Hovorí sa, že koľko je mäsa, toľko treba cibule. To je základ.
Potrebujeme
Postup:
Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a restujeme na masti, kým nie je zlatohnedá ( cca 3/4 hodiny). Pridáme na kocky nakrájané mäso a prudko ho opečieme spolu s cibuľou. Pridáme korenie, rascu soľ, nakoniec papriku a zalejeme litrom vody. Počkáme kým nezovrie, stiahneme teplotu na minimum, prikryjeme pokrievkou a dusíme, kým mäso nie je úplne mäkké. Podľa kvality mäsa cca 3 hodiny. Medzitým si očistíme zemiak a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme k mäsu, zamiešame. Cesnak roztlačíme a tiež pridáme k mäsu. Necháme prevrieť cca 10 minút. Zemiak guláš pekne zahustí a dodá mu aj chuť. Nakoniec pridáme štipľavú papriku podľa chuti a na záver majoránku. Ja dávam do guláša aj zelené „magi,“ bylinku (ligurček), ktorú mám cez zimu v mrazničke. Podávam s knedľou.
Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment