Strúhanku nikdy nekupujem. Vždy si ju robím sama. Ale pozor! Nie zo suchých rožkov, ale z čerstvých. Pre takýto prípad mám vždy čerstvé pečivo odložené aj v mrazničke vo vákuovom balení. Rožky samozrejme nechám rozmraziť, pokrájam, alebo polámem na menšie kúsky, postupne pridávam do výkonného mixéru a nechám ho pracovať. Čerstvé pečivo sa nikdy nerozmixuje na „múku.“ Zostávajú aj väčšie kúsky, ktoré neskôr pri vyprážaní krásne schrumkavejú. Takto pripravený rezeň je oveľa chutnejší!
Text a foto Libuša Sabová
Ilustračná foto Depositphotos.com
Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…
Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…
Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…
V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Leave a Comment