Po Veľkej noci zostali v chladničke ešte zásoby všeličoho. Potraviny nikdy nevyhadzujem. Čo môžem, zamrazím a čo sa ešte dá použijem napríklad na pizzu. Doba spotreby sa kráti a tak som dnes urobila pizzu“ Čo chladnička dala!“ Tu je môj recept:
Cesto:
Paradajková omáčka na potretie cesta:
Na vrch:
Na potretie:
Postup:
Zo surovín na cesto som zamiesila a nechala na teplom mieste nakysnúť. Na oleji som opražila cibuľu, pridala som cesnak a rajčiny. Posolila som, pokorenila, pridala cukor a nechala som paradajky podusiť. Nakoniec som dochutila troškou feferónky (máme radi pikantné) a oreganom. Túto zmes som nechala vychladnúť. Zapla som rúru s kameňom na pizuu. Musí sa na teplote 250 stupňov ohrievať najmenej 45 minút. Medzitým cesto trochu nakyslo (nečakajte, že ho bude plná misa). Papier na pečenie som potrela olivovým olejom a cesto som naň rukami roztiahla. Potrela som paradajkovou omáčkou, posypala som polovicou postrúhaného syra. Na to som poukladala šunku a posypala zvyšným syrom. nakoniec som v olivovom oleji roztlačila cesnak a pizzu som pokvapkala. To už bol kameň v rúre dostatočne horúci. Pomocou drevenej lopatky som pizzu aj s papierom premiestnila do rúry a piekla som cca 20 minút. Výsledok vidíte. No čo vám budem hovoriť. Pochutili sme si!
Text a foto Libuša Sabová
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…
Leave a Comment