Všetci si myslíme, že náš recept je ten najlepší. Ja som recept získala od mojej bývalej televíznej kolegyni Milky Zelenskej. Ona tam však dávala ešte aj hovädzie mäso. Ja ju robím bez neho. Použijem 5 litrový hrniec.
Potrebujeme:
Postup:
Cibuľu nakrájam a opražím na masti do sklovita. Pridám pokrájané pliecko a údenú krkovičku. Prudko osmažím s cibuľou, pridám všetky korenia a zalejem 1 1/2 l vody. Keď voda začne vrieť, pridám nakrájanú klobásu, rebrá a hríby. Všetko spolu varím na miernom ohni asi hodinu. Potom pridám vyžmýkanú a pokrájanú kapustu. Kapustovú vodu si odložím, ak by bola polievka málo kyslá. Zalejem vodou skoro po vrch a nechám vrieť ďalšiu hodinu. Krátko pred koncom pridám pretlačený cesnak. V našej rodine jeme kapustnicu s čerstvým domácim chlebom a na tanier si pridáme kyslú smotanu.
Libuša Sabová
Ilustračná foto Karol Hrčka
Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…
Dôležitým zdrojom vitamínu D je slnko. Počas zimných mesiacov, kedy je ho nedostatok, je preto…
Tapas je synonymom pre malé občerstvenie, degustačný tanierik, či jednohubky. Názov tapas pochádza zo Španielska,…
Tie Vianoce si pamätám ... ako otec priväzoval stromček o klinec, na ktorom predtým visel obraz…
To čo je za mnou, vôbec nie je dôležité, lež úsmev a milujuce srdce. Nie…
Ako každý rok. S manželom, dcérou a milovanou vnučkou. "My sme sa veľmi potešili týmto…
Leave a Comment