Všetci si myslíme, že náš recept je ten najlepší. Ja som recept získala od mojej bývalej televíznej kolegyni Milky Zelenskej. Ona tam však dávala ešte aj hovädzie mäso. Ja ju robím bez neho. Použijem 5 litrový hrniec.
Potrebujeme:
Postup:
Cibuľu nakrájam a opražím na masti do sklovita. Pridám pokrájané pliecko a údenú krkovičku. Prudko osmažím s cibuľou, pridám všetky korenia a zalejem 1 1/2 l vody. Keď voda začne vrieť, pridám nakrájanú klobásu, rebrá a hríby. Všetko spolu varím na miernom ohni asi hodinu. Potom pridám vyžmýkanú a pokrájanú kapustu. Kapustovú vodu si odložím, ak by bola polievka málo kyslá. Zalejem vodou skoro po vrch a nechám vrieť ďalšiu hodinu. Krátko pred koncom pridám pretlačený cesnak. V našej rodine jeme kapustnicu s čerstvým domácim chlebom a na tanier si pridáme kyslú smotanu.
Libuša Sabová
Ilustračná foto Karol Hrčka
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment