Mimoriadne chutné a jemné a to vďaka dvom ingredienciám. Kyslej smotany a jedlej sódy. Je vhodné na koláče, ale hlavne na raňajkové pečivo.
Potrebujeme:
Príprava:
Zmiešajte kyslú smotanu, sódu, soľ, cukor a 2 vajíčka. Miešajte dovtedy, kým zmes nebude hladká a potom postupne pridávajte preosiatu múku. Vymiesite redšie cesto a nechajte vykysnúť. Po vykysnutí ho vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 5 – 7 mm. Nakrájajte pruhy asi 3 – 4 cm široké. Dĺžka môže byť ľubovoľná. Uprostred urobte malý rez ostrým nožom a polovičku cesta cez tento rez pretiahnite. Plech na pečenie potrite olejom a poukladajte pečivo. Potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte na 200 stupňov asi 20 minút. Hotové pečivo je mimoriadne mäkkulinké a chutné najmä na raňajky.
Foto Depositphotos.com
Už som zavadzala sama sebe. Nebola som schopná nič poriadne urobiť a to nehovorím o…
Úrazový chirurg, dlhoročný športový lekár a autor mnohých odborných publikácií MUDr. Jozef Kubašovský lieči a…
Začnem základnou školou. Po jej skončení, sa každý musí rozhodnúť, ako ďalej. Tí, ktorí krásne…
Keďže sa vám Linda V Wright veľmi páčila, navštívili sme jej instagram a dozvedeli sme…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Prírodné liečiteľstvo je staré ako ľudstvo samotné. Hľadanie pomoci v sile rastlín pochádza z ďalekej…
Leave a Comment