Toto jedlo mi zachutilo hneď na našej prvej dovolenke v Grécku. Vždy som na dovolenkách veľmi rada analyzovala zloženie jedál, ktoré som jedla prvý krát a doma som potom skúšala pripraviť ich, lebo vtedy ešte nebolo toľko zdrojov na všetky recepty na svete, ako dnes. Aj tzatziky som takto skúšala, až som ich „vyšperkovala“ do podoby, ktorá chutí nielen celej naše rodine, ale naučila som ich robiť aj moje priateľky.
Potrebujeme:
Postup:
Uhorky nakrájame na väčšom strúhadle aj so šupou. Zasypeme soľou, aby pustili vodu. Potom ich dobre v dlaniach vyžmýkame. Balkánsky syr dôkladne rozdrobíme a dobre vymiešame so smotanou do hladka. Pridáme uhorky, roztlačený cesnak, korenie, soľ opatrne, lebo už uhorky boli v soli a aj balkánsky syr je slaný, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor. Všetko premiešame, v miske upravíme a pred podávaním vrch zalejeme niekoľkými kvapkami olivového oleja.
Foto Pinterest.com
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment