Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období mávali často. Hlavne keď bolo treba spotrebovať väčšiu úrodu jarného šalátu. Moja svokra takúto polievku milovala, a preto si šalát dokonca aj zavárala. Ako ju robím dnes?
Potrebujeme:
Postup:
Z oleja a múky urobíme zápražku, zalejeme studenou vodou, zamiešame, aby sa netvorili hrudky. Pridáme smotanu, soľ, čierne korenie a necháme prevrieť. Odložíme z platne. Pridáme pokrájaný šalát.Nakoniec dochutíme octom a cukrom.
Táto polievka sa dá jesť aj studená!
Foto Marián Petruš
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment