Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na túto chutnú polievku je overený náročnou klientelou.
Potrebujeme:
- 2 kuracie krídla
- 2 chrbty
- 1 prsia
- 2 mrkvy
- 1/2 menšieho zeleru
- 2 petržleny
- 1 cibuľa
- 2 ks kurací bujón (nemusí byť)
- 2 l vody
Uvaríme vývar a precedíme.
Ďalej potrebujeme:
- 1 pokrájanú kapiu
- 1 pokrájanú cibuľu
- 1-2 strúčiky cesnaku
- hrsť uvarených húb šitake
- pokrájané kuracie prsia
Tieto suroviny pridáme do precedeného vývaru (huby aj s vodou), cesnak pretlačíme a varíme asi 15 minút.
Na dokončenie potrebujeme:
- 2 lyžičky zemiakového škrobu
- 2 bielka
- sójovú omáčku
- rybaciu omáčku
- ryžový ocot
- soľ
- korenie
- trochu cukru podľa chuti
- 2 čili papričky
Zemiakový škrob zmiešame s trochou studenej vody a pomaly vlievame do vriacej polievky za stáleho miešanie. Potom pomaly pridáme bielka. Vypneme a dochutíme sójovou a rybacou omáčkou, ryžovým octom, soľou, cukrom, mletým korená a navrch pokrájame feferónku.
Text a foto Karol Hrčka