Aktuálne Recepty 

Malinovo – černicový fajný koláč

Cesto: 450 g mrazeného lístkového cesta, 1 žĺtok, 20 g mandľových lupienkov.

Obloha: 1 vanilkový struk, 300 ml mlieka, 1 bal. vanilkového pudingu, 2 lyžice medu, 20 g mandľových lupienkov, 125 ml smotany na šľahanie, 1 bal. stužovača šľahačky, 500 g černíc, práškový cukor na poprášenie.

Okrem toho: koláčová forma (na páj s priemerom 32 cm).

Lístkové cesto necháme rozmraziť. Plátky preložíme cez seba a vyváľame. Cestom vyložíme formu, ktorú sme vypláchli vodou. Cesto na okraji odrežeme a na dne niekoľkokrát prepichneme vidličkou. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Cesto potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme mandľovými lupienkami a pečieme asi 15 minút. Na dno rúry postavíme kastról s vodou. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

Vanilkový lusk pozdĺžne prerežeme a vyškrabeme z neho dreň. Pudingový prášok rozmiešame so 6 lyžicami mlieka. Zvyšok mlieka uvedieme do varu spolu s vanilkovým strukom a s dreňou. Potom struk vyberieme, vymiešame pudingový prášok a povaríme. Nakoniec pridáme med. Za stáleho miešania necháme vychladnúť.

Mandľové lupienky opražíme na panvici bez tuku. Smotanu so stužovačom. Všetko primiešame do pudingu a krémom potrieme korpus.

Černice preberieme, umyjeme pod tečúcou vodou a usušíme. Na krém poukladáme černice, poprášime práškovým cukrom a posypeme mandľovými lupienkami.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články