Recept na túto dobrotu je veľmi jednoduchý a chutný. Mali by ste ho vyskúšať.
Potrebujeme:
Plnka:
Postup:
Tvaroh zmiešame s olejom, vajcom, krištáľovým cukrom a vanilkovým cukrom. Múku zmiešame s práškom do pečiva a spolu s tvarohovou zmesou vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme a necháme odpočinúť. Medzitým si zapneme rúru a predhrejeme na 175 stupňov a pripravíme makovú plnku. Mlieko zahrejeme spolu s cukrom, zložíme zo sporáka a do ešte teplého primiešame mak, rum, vanilkový cukor, škoricu, postrúhanú citrónovú kôru a hrozienka. Pracovnú dosku posypeme múkou, polovičku cesta rozvaľkáme a potrieme makovou plnkou. Podobne aj druhú polovicu cesta potrieme makovou plnkou a položíme na prvú. Potom ich spolu zrolujeme. Preložíme na plech s papierom na pečenie. Závin potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút. Podávame vychladnuté.
Zdroj kochrezepte.at
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Mám troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…
Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Leave a Comment