Recept na túto dobrotu je veľmi jednoduchý a chutný. Mali by ste ho vyskúšať.
Potrebujeme:
Plnka:
Postup:
Tvaroh zmiešame s olejom, vajcom, krištáľovým cukrom a vanilkovým cukrom. Múku zmiešame s práškom do pečiva a spolu s tvarohovou zmesou vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme a necháme odpočinúť. Medzitým si zapneme rúru a predhrejeme na 175 stupňov a pripravíme makovú plnku. Mlieko zahrejeme spolu s cukrom, zložíme zo sporáka a do ešte teplého primiešame mak, rum, vanilkový cukor, škoricu, postrúhanú citrónovú kôru a hrozienka. Pracovnú dosku posypeme múkou, polovičku cesta rozvaľkáme a potrieme makovou plnkou. Podobne aj druhú polovicu cesta potrieme makovou plnkou a položíme na prvú. Potom ich spolu zrolujeme. Preložíme na plech s papierom na pečenie. Závin potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút. Podávame vychladnuté.
Zdroj kochrezepte.at
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment