Aktuálne Recepty 

Maková torta bez múky

Aj bez múky môžete pripraviť výbornú tortu s mletým makom a kakaovými bôbmi Dr. Oetker.

Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: asi 30 minút

Vystačí na: asi 12 kusov

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 5 žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
  • 2 olúpané a nahrubo nastrúhané jablká
  • 120 g 100 % Maku mletého Dr. Oetker
  • 120 g mletých lieskových orieškov
  • 1 KL Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
  • citrónová šťava z 1 citróna
  • 5 bielkov

Na polevu a posypanie:

  • 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
  • 1 balíček Drvených kakaových bôbov Dr. Oetker
  • Okrem toho potrebujeme:
  • šľahač
  • tortovú formu (ø 26 cm)

Príprava:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom šľahačom do peny. Pridáme jablká, mak, orechy, kypriaci prášok, šťavu, vyšľahaný tuhý sneh a vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Čas pečenia: asi 40 minút

Korpus necháme vychladnúť.

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a korpus ňou polejeme. Ihneď posypeme kakaovými bôbmi a necháme stuhnúť.

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články