Maková torta bez múky
Aj bez múky môžete pripraviť výbornú tortu s mletým makom a kakaovými bôbmi Dr. Oetker.
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 30 minút
Vystačí na: asi 12 kusov
Potrebujeme:
Na cesto:
- 5 žĺtkov
- 200 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
- 2 olúpané a nahrubo nastrúhané jablká
- 120 g 100 % Maku mletého Dr. Oetker
- 120 g mletých lieskových orieškov
- 1 KL Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
- citrónová šťava z 1 citróna
- 5 bielkov
Na polevu a posypanie:
- 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
- 1 balíček Drvených kakaových bôbov Dr. Oetker
- Okrem toho potrebujeme:
- šľahač
- tortovú formu (ø 26 cm)
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom šľahačom do peny. Pridáme jablká, mak, orechy, kypriaci prášok, šťavu, vyšľahaný tuhý sneh a vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Čas pečenia: asi 40 minút
Korpus necháme vychladnúť.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a korpus ňou polejeme. Ihneď posypeme kakaovými bôbmi a necháme stuhnúť.