Aktuálne

Maková bábovka bez múky

Na makovej bábovke bez múky, s trstinovým cukrom citrónovým a holandským kakaom Dr. Oetker si určite pochutíte.

Na cesto:

  • 250 g zmäknutého masla
  • 70 g práškového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 1 balíček Trstinového cukru citrónového Dr. Oetker
  • 6 bielkov
  • štipku soli
  • 60 g cukru
  • 300 g mletého maku
  • 100 g mletých pražených
  • lieskových orieškov

Na ozdobenie:

  • 2 zarovnané PL Holandského kakaa Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

  • formu na bábovku (Ø 23 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Príprava: 

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. V inej mise vyšľaháme bielky so soľou a cukrom na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi striedavo ručne primiešavame mak s orechmi a sneh a vymiešame dohladka.
  2. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme..

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 

Čas pečenia: asi 60 minút

  1. Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
  2. Pred podávaním bábovku posypeme kakaom.

TIP: Aby sme tento recept zachovali bezgluténový, musíme vymastenú formu vysypať múkou bez gluténu, napr. pohánkovou.

Text a foto Dr.Oetker

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Správame sa tak, aká bola naša rodina? Opakujeme jej vzorce a osud?

Zvyknete sa pýtať, prečo sa vám v živote opakujú tie isté veci ako niektorým príbuzným…

6 hodín pred

Objavte liečivú silu stromov a pripravte si niektorý z 99 receptov

Vstúpte do sveta, kde sa liečivá sila prírody skrýva vysoko nad zemou – v kvetoch,…

6 hodín pred

Toto je dobrá otázka: Keby ľudia stratili schopnosť klamať, ktorá oblasť by skolabovala?

To by bola poriadna spoločenská revolúcia! Ak by ľudia zrazu prestali klamať, niektoré oblasti by…

8 hodín pred

Dcéra si chce užiť, syn je despota, z matky slúžka

„Pred mesiacom som sa vrátila z liečenia na psychiatrii,“ začala svoje rozprávanie Anna zo stredného Slovenska.…

23 hodín pred

Čo bolo kedysi bežné je dnes extra, alebo mimoriadna kvalita

Pred rokom 1989 nebol u nás ani zďaleka taký široký sortiment potravín ako dnes. Frfľali…

1 deň pred

Adrenalín v práci i vo voľnom čase. Pre inštrumentárku Danu Kolesár je najlepším relaxom jazda na motorke.

Sestra špecialistka Dana Kolesár v pracovnej dobe inštrumentuje na operačnej sále Kliniky popálenín a rekonštrukčnej chirurgie Nemocnice…

1 deň pred