Pre zábavu

Kým sa vyberiete lyžovať. Niekoľko mojich rád!

1. rada

Aj keď vám boli lyžiarske nohavice roky dobré, skontrolujte ich ešte doma, či vám ich náhodou niekto v skrini „neprešil!“ Ja som to neurobila a síce som sa do nich napratala,  ale zips to nevydržal. No čo urobíte, keď vás už všetci oblečení čakajú? Rýchlo si pomôžete zicherkou a celý čas tŕpnete, či ten tlak vydrží. Ale pri nástupe na vlek bola predajňa so športovými potrebami, takže v krajnom prípade…

2. rada

Ak máte lyžiarske topánky odložené na povale ako ja, dobre si ešte doma skontrolujte, či všetko funguje, lebo na tie moje sa podpísalo tohoročné horúce leto a všetky suché zipsy sa odlepili. Samozrejme, že som to zistila až pod vlekom, kde som sa obúvala.

3 . rada

Nikdy na povalu neodkladajte úplne vysušené lyže. Treba ich dobre ošetriť, lebo inak budú robiť takú hrdzavú stopu ako moje. Ale čím, to už vedia len chlapi.

4. rada

Nebojte sa, že ste sa po dvoch rokov zabudli lyžovať. Hneď po prvej jazde zistíte, že všetko je tak ako predtým!

5. rada

Najdôležitejšia! Keď fúka silný vietor, skoro víchrica a sedačka sa hore na kopec ledva ťahá, vy spotení sedíte a bojíte sa, či vôbec hore vyjde, nebuďte „geroji“ a radšej  to vzdajte. Nech vám nie je ľúto peňazí, ktoré ste za vlek zaplatili! Inak môžete dopadnúť ako ja. Naša lyžovačka skončila silným prechladnutím. Teraz ležím v posteli, naparujem sa kamilkami a nestačím vymieňať vreckovky.

Ale aj tak to stálo zato! Nádherné slovenské veľhory, čerstvý vzduch, intenzívny pohyb. Niet divu, že sme mali vynikajúcu náladu a nevedeli sme sa dosmiať na tejto momentke! Mne tá helma jednoducho nepristane!

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Kde sa naše negatívne emócie ukladajú najčastejšie?

Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…

3 hodiny pred

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…

7 hodín pred

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

8 hodín pred

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

11 hodín pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

13 hodín pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

1 deň pred