Výroba takejto dobroty je dosť prácna, ale výsledok stojí za to!
Šípky očistím od koncov, umyjem a dám variť asi na 10 minút. Potom rozmixujem a nechám stať 24 hodín. Na druhý deň prepasírujem cez husté sito. Do vzniknutej kaše pridám cukor, na 1 liter asi 500 g. Varím klasickým spôsobom bez zahusťovadiel dovtedy, pokým nie je hustý.
Potom rozdelím do pohárikov a otočím hore dnom aspoň na pol hodiny. Prikryjem uterákom a nechám vychladnúť.
Text a foto Iveta Vašíčková
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment