Aktuálne

Kuracie mäso v aspiku

Prísady: 

Na aspik:

  • 1 kuracie stehno
  • 70 ml vody
  • 4 guľôčky nového korenia
  • 6 guľôčok čierneho korenia
  • ½ cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 mrkva
  • 20 dkg mrazeného hráčku
  • 3 PL bieleho vína
  • soľ
  • čierne korenie
  • šalát na ozdobu
  • 2 plátky želatíny

Príprava: 

  1. Na prípravu aspiku vložíme stehno do hrnca a zalejeme ho vodou. Pridáme korenie a soľ a necháme asi hodinu povariť. Počas varenia odoberáme prípadnú penu. Potom pridáme zeleninu.
  2. Mäso a zeleninu scedíme cez sitko a plátno. Odmeriame 500 ml vývaru, pridáme do neho biele víno, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
  3. Mäso zbavíme kože, oberieme od kosti a natrháme na menšie kúsky. Mrkvu nakrájame na kolieska.  Misky vymastíme olejom a naukladáme do nich mäso a zeleninu.
  4. Do vychladnutého vývaru vmiešame želatínu a privedieme do varu. Nalejeme do misiek na mäso a zeleninu a odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny.

Foto Depositphotos.com

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

2 hodiny pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

14 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

14 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

16 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

1 deň pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred