Pánovi Vladimírovi Ľachovi dnes zachutil rebarborový koláč, ktorý má rád od detstva. Nie žeby jeho žena nevedela piecť, ale on to robí rád a keď mu niečo príde na chuť, nič mu nezabráni, aby si to neurobil. Poslal nám svoj recept, je veľmi jednoduchý, hrnčekový.
Potrebujeme:
Rebarboru očistíme, nakrájame na 1,5 – 2 cm kúsky, posypeme 1 lyžicou škorice, vanilkovým cukrom.
Cesto vylejme na vymastený a múkou vysypaný plech. Rebarboru rovnomerne rozvrstvíme. Pečieme pri 175 stupňoch asi 45 minút. Aby bol koláč ešte šťavnatejší, pán Ľach ho rozrezal na polovicu, potrel jahodovým džemom a vrch ešte ozdobil jahodami. Vraj je to svieža májová mňamka.
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment