Vždy robievam cestíčko neutrálnej chuti, aby som s ním mohla pracovať podľa svojej chuti. To znamená, že pridám len štipkou soli a bez cukru. Na slano podávam s bylinkami alebo zeleninou, aby nebolo treba dosáľať. Na sladko polievam javorovým, agávovým či figovým sirupom, prípadne ozdobím šľahačkou, keď pripravujem pre vnučky.
Základný recept na cestíčko:
Postup:
Vajcia vyšľaháme a pridáme k nim múku, mlieko, pivo, alebo prášok do pečiva. Dobre premiešame a necháme chvíľu postáť. A môžeme začať do cestíčka namáčať dobre umytú a osušenú bazu. Postupne vyprážame na oleji na miernom ohni do ružova. Cestíčko je výborné a dobre drží – nesteká. Vystačí na asi 15 kvetov.
Text a foto Sarita Poliaková
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment