Dnes sme mali na obed toto chutné jedlo. Trošku prácne, kým si všetko pripravíte, ale potom sa už len zapečie a všetci si oblížu prsty.
Potrebujeme:
Postup:
Mäso pomelieme na mlynčeku. Na masti orestujeme jednu cibuľu pridáme cesnak, mäso, rascu, bobkový list, korenie, papriku a soľ. Premiešame, kým mäso nepustí šťavu. Potom pridáme trochu vody a dusíme asi 40 minút, kým nie je mäsom mäkké. Ryžu uvaríme v slanej vode. Na masti orestujeme druhú cibuľu a pridáme vyžmýkanú, pokrájanú kyslú kapustu. Pomiešame a zalejeme troškou vody, aby sa nepripálila a dusíme asi 30 minút. Zapekaciu misu vytrieme masťou, rozložíme polovicu množstva kapusty. Kyslú a sladkú smotanu zmiešame a polovicu nalejeme na kapustu. Potom navrstvíme mäso, pokrájanú klobásu, na to ryžu a nakoniec zvyšok kapusty. Kapustu potrieme zvyškom smotany. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme asi 40 minút.
Text a foto Libuša Sabová
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment