Potrebujeme:
Na kvások:
Postup:
Najskôr si urobíme kvások. Potom do misky pridáme všetky suroviny na cesto a nakoniec kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto si preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 2-3 cm. Vykrajujeme menšie pagáčiky. Kladieme na plech s papierom (rada – predtým ho namočte do vody, vyžmýkame, lepšie priľne na plech). Pagáčiky natrite rozšľahaným vajíčkom a posypte buď sezamom, alebo ľanovými semiačkami. Pečieme na 200 stupňov asi 15 až 20 minút.
Text a foto Karol Hrčka
Blíži sa plesová sezóna. Po Novom roku sa už budeme môcť budeme stretávať, organizovať spoločenské…
Prinášam jeden príklad dlhých spoločenských šiat. Nie je to síce veľká spoločenská róba, ale zas…
Slovensko má po Rakúsku druhé najväčšie zásoby spodnej vody na svete. Japonský bádateľ Masumu Emoto…
Únava, vyčerpanosť a migrénu má mnoho ľudí takmer na dennom poriadku. Dôvod týchto ťažkostí môže…
„Ku nám, do dediny, prichádza raz v týždni pojazdná pekáreň“ - vytešuje sa obyvateľ malej…
Populárna bylinkárka Elena Fedorovna Zajceva (zomrela v roku 2016) poznala vyše tisíc bylín a ich…
Leave a Comment