Potrebujeme:
Na kvások:
Postup:
Najskôr si urobíme kvások. Potom do misky pridáme všetky suroviny na cesto a nakoniec kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto si preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 2-3 cm. Vykrajujeme menšie pagáčiky. Kladieme na plech s papierom (rada – predtým ho namočte do vody, vyžmýkame, lepšie priľne na plech). Pagáčiky natrite rozšľahaným vajíčkom a posypte buď sezamom, alebo ľanovými semiačkami. Pečieme na 200 stupňov asi 15 až 20 minút.
Text a foto Karol Hrčka
Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Leave a Comment