Aktuálne Recepty 

Karbonátky v šampiňónovo – pórovej omáčke

Pre 4 osoby potrebujeme:

  • 400 g šampiňónov
  • 3 póry
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 750 g pomletého mäsa (môže byť mix hovädzieho a bravčového)
  • 4 lyžice strúhanky
  • 1 lyžica horčice
  • soľ
  • korenie
  • 4 lyžice oleja
  • 200 g šľahačkovej smotany

Príprava:

Šampiňóny očistíme a prekrojíme. Umyjeme pór a pokrájame na kolieska. Očistíme cibuľu a cesnak a nakrájame. Mleté mäso, cibuľu, cesnak, strúhanku, 4 lyžice vody a horčicu dobre spolu premiešame. Pridáme soľ a korenie a vyformujeme 4 karbonátky. Olej rozohrejeme na panvici a karbonátky cca 4 minúty z každej strany opečieme. Vytiahneme a dáme do zapekacej misy. Šampiňóny opečieme vo výpeku cca 3 minúty. Zalejeme smotanou a posolíme. Omáčkou polejeme karbonátky a pridáme nakrájaný pór. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 12 minút. Podávame s čerstvým chlebom.

Zdroj Lecker.de

Návštevníci radi čítajú

Recept na cestoviny z ázijskej kuchyne
prečítaní 156
Toto cesto je výborné – všetko máte v jednom, či už dostanete chuť na pirohy, plnené taštičky, knedle, rezance s makom alebo napríklad domác...
Už neviete ako pripraviť lososa? Tu sú tri vynikaj...
prečítaní 233
Toast so šalátom z lososa (4 osoby) 4 plátky toastového chleba 2 ks aljašského lososa 0,01 kg šalotky 0,01 kg pažítky 0,1 kg celo...
Urobte si ghee, alebo inak prepustené maslo
prečítaní 683
Ak si chcete usmažiť naozaj vynikajúce vajíčka, urobte si ich na prepustenom masle, alebo ako sa moderne hovorí ghee masle. U nás nie sme veľmi zvyknu...
Vtáčie mlieko, dezert nášho detstva
prečítaní 339
Čas prípravy: asi 20 minút Počet porcií: 4 Prísady: 500 ml mlieka bielky z troch vajec 10 g cukru 1 balíček Pudingu Or...

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články