Aktuálne Recepty 

Karbonátky v šampiňónovo – pórovej omáčke

Pre 4 osoby potrebujeme:

  • 400 g šampiňónov
  • 3 póry
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 750 g pomletého mäsa (môže byť mix hovädzieho a bravčového)
  • 4 lyžice strúhanky
  • 1 lyžica horčice
  • soľ
  • korenie
  • 4 lyžice oleja
  • 200 g šľahačkovej smotany

Príprava:

Šampiňóny očistíme a prekrojíme. Umyjeme pór a pokrájame na kolieska. Očistíme cibuľu a cesnak a nakrájame. Mleté mäso, cibuľu, cesnak, strúhanku, 4 lyžice vody a horčicu dobre spolu premiešame. Pridáme soľ a korenie a vyformujeme 4 karbonátky. Olej rozohrejeme na panvici a karbonátky cca 4 minúty z každej strany opečieme. Vytiahneme a dáme do zapekacej misy. Šampiňóny opečieme vo výpeku cca 3 minúty. Zalejeme smotanou a posolíme. Omáčkou polejeme karbonátky a pridáme nakrájaný pór. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 12 minút. Podávame s čerstvým chlebom.

Zdroj Lecker.de

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články