Reklama

Aktuálne

K vínku, alebo len tak fantastické olivové špirálky

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 balíček sušeného Droždia Dr. Oetker
  • 1 zarovnaná KL soli
  • 3 prelisované strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 220 ml vlažného mlieka
  • zelené a čierne olivy bez kôstok

Na potretie a posypanie:

  • 1 vajce
  • ľanové semienka

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie
  • 12 špajdlí
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s droždím a soľou. Pridáme cesnak, olivový olej a mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime  múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 60 minút na teplom mieste kysnúť.
  2. Olivy striedavo napicháme na špajdle asi 2 cm od seba.
  3. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého vytvoríme valček dlhý asi 22 cm a každý valček omotáme okolo  špajdle tak, aby medzi cestom bolo vidieť olivu. Špirálky naukladáme na plechy         vyložené papierom na pečenie. Každú pomocou pierka potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme ľanovými semienkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.  Teplovzdušná rúra: 180 °C.  Doba pečenia: asi 20 minút.

TIP:

Špirálky môžeme posypať hrubou soľou, sezamovými semiačkami alebo provensálskym korením.

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Máte radi šalátovú polievku? Ako ju robím ja?

Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…

3 hodiny pred

Janka, ako sa cíti váš manžel, rodený Nemec na Slovensku? Prečo ste sa sem presťahovali?

Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…

3 hodiny pred

Snehová pena na ozdobenie akéhokoľvek pečiva

Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…

4 hodiny pred

Krásne vyznanie matke Anne od dcéry Diany!

V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…

8 hodín pred

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

23 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

1 deň pred