Recept je veľmi jednoduchý.
Potrebujeme:
Postup:
Cibuľu najemno nakrájame a speníme do zlatohneda, pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a opečieme do polomäkka. Dva plátky cesta položíme na vymastený a studenou vodou pokvapkaný pekáč a navrstvíme polovicu zemiakovej plnky. Prikryjeme ďalšími dvomi plátkami cesta, pomastíme a navrstvíme zvyšné zemiaky. Prikryjeme plátkami cesta, ktoré tiež pomastíme a pokvapkáme studenou vodou, pritlačíme a krumpirušu necháme chvíľku odpočívať, aby cesto trošku zvlhlo a potom s ním šup do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Pečieme do zlatohneda. Pitu môžeme zrolovať ako štrúdľu a stočiť do okrúhlej formy.
Text a foto Ľubica Miljkovič
Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Leave a Comment