Karol Hrčka je vyhlásený kuchár a jeho recepty sú rokmi overené. Na jeho štrúdle si pochutnávali aj hostia v tých najlepších zahraničných reštauráciách.
Na cesto potrebujeme:
Plnka:
Postup na plnku:
Na 1 lyžici masti opražíme strúhanku a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor. Hrozienka namočíme v teplej vode, aby zmäkli, potom ich scedíme a zmiešame s jablkami.
Postup na cesto:
Cesto dobre vymiesime. Miesime cca 10 minút. Potom odložíme do kuchynskej fólie, ktorú sme vymastili olejom a necháme hodinu odpočívať pri izbovej teplote. Na stôl prestrieme obrus, pomúčime ho a pomaly cesto naťahujeme. Aby sa nám s cestom lepšie pracovalo, ruky si potrieme olejom.
Vytiahnuté cesto posypeme strúhankou, jablká s hrozienkami rovnomerne rozložíme, posypeme škoricou a vanilkovým cukrom. Hrubé okraje cesta odrežeme. Pokvapkáme roztopenou masťou a pomocou obrusa zrolujeme.
Plech dobre vymastíme a pečieme na 180 stupňov asi 40 minút.
Text a foto Karol Hrčka
Narodila sa v roku 1941. Martha Steward je americká podnikateľka, spisovateľka a moderátorka. Začínala organizovaním…
Nie vysnívanú, ale minimálnu, ktorú som si stanovila. Niekedy mám pocit, že to ide príliš…
Lieskové orechy priaznivým spôsobom ovplyvňujú zdravie ľudí už odpradávna – staroveký predpis miešania roztlčených lieskovcov…
Slovo dôchodca má v našich končinách pejoratívne zaťaženie a znamená stratu sily, chudobu a choroby.…
Vyskúšajte surovú pohanku s jogurtom na lačno. Je to veľmi zdravé jedlo, užitočné, lebo vyčistí…
Hosťom Martiny Valachovej v podcaste ODznova bola Doda Lednická, ktorá zabojovala s chorobami a dnes už…
Leave a Comment