Humus je vynikajúcim zdrojom bielkovín, znižuje hladinu cukru v krvi, znižuje riziko vzniku rakoviny, obsahuje serotonín, ktorý pomáha zaspať, preto sa odporúča konzumovať ho večer. Jeho hlavnou surovinou je varený cícer, ktorý má sladkastú, orechovú chuť a výborne sa hodí aj do šalátov. Existuje veľa receptov na prípravu humusu, ale ten najlepší je zhotovený doma.
Potrebujeme:
Postup:
Cícer s cesnakom, rascou a soľou rozmixujeme. Postupne pridáme citrónovú šťavu a potom vodu. Pridajte sezamovú pastu a zamiešajte. Keď vznikne homogénna hmota, pridajte olivový olej. Humus nechajte odležať 30 minút. Pred podávaním ešte môžete poliať olivovým olejom, ozdobiť zeleninou a posypať sezamovými semiačkami, alebo paprikou…
Náš tip:
Ak chcete mať ešte zdravší humus, upečte v rúre v alobale s trochou olivového oleja dve cvikle do mäkka, keď sú mäkké rozmixujte a pridajte do hotového humusu.
Foto Depositphotos.com
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Leave a Comment