Aktuálne

Hubový kváskový chlieb

Neodolateľný chlebík pre milovníkov húb 

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 250 g čerstvých alebo mrazených hríbov
  • 1 PL masla
  • 1 cibuľu
  • 500 g ražnej chlebovej múky
  • 1 balíček Droždia Dr. Oetker
  • 1 balíček Ražného kvásku Dr. Oetker
  • 1 KL soli
  • 1 KL celej rasce
  • 350 – 400 ml teplej vody

Na potretie a posypanie:

  • 1 PL vody
  • 2 KL celej rasce

Okrem toho potrebujeme:

  • panvicu
  • formu na biskupský chlebíček (11 × 30 cm)

Príprava:

  1. Na prípravu cesta huby umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Na panvici na masle osmažíme cibuľu nakrájanú najemno. Pridáme huby a krátko orestujeme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. V mise zmiešame múku s droždím, kváskom, soľou a rascou. Pridáme vychladnuté huby a vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Zakryjeme utierkou a na teplom mieste necháme asi hodinu kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche prepracujeme a nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie, uhladíme a necháme ešte 15 minút kysnúť. Povrch cesta potrieme vodou, uprostred ostrým nožom po celej dĺžke narežeme a posypeme rascou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Čas pečenia: asi 45 minút

  1. Chlieb necháme vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme.

Tip: Hubový chlieb možno pripraviť aj zo 75 g sušených húb, len ich musíme pred spracovaním aspoň na hodinu namočiť do studenej vody.

 Zdroj Dr. Oetker

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

55 minút pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

13 hodín pred

Pani Alica má vo svojej zbierke 1368 vreckoviek. Mnohé sú veľmi vzácne.

Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…

13 hodín pred

Nostalgia za starým parfumom, na vôňu ktorého ste dodnes nezabudli?

Pamätáte, aká značka to bola? Ja viem celkom presne, bol to Bič može, podlhovastá fľaštička,…

13 hodín pred

Pochopila som, že mám právo užívať si každú sekundu života, hovorí pani Valéria

Pochopila som, že nemusím dokončiť všetku prácu za jeden deň. Že život plynie a absolútne…

24 hodín pred

Vytváranie podnetného prostredia a správne vzory chovania sú základom pre to, aby deti dokázali čeliť výzvam bez straty sebadôvery

Nedávno sa sťažoval jeden manželský pár, že ich dieťa sa nenaje kým nemá pred sebou…

1 deň pred