Bude nám stačiť klasický hrnček, ktorý má objem približne 250 ml. Opražené mandľové lupienky na vrchu môžete nahradiť čokoládovou polevou, džemom, alebo len tak pocukrovať.
Potrebujeme:
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka. K žĺtkom pridáme 1 hrnček práškového cukru a vyšľaháme do peny. K žĺtkom s cukrom pridáme mak, mlieko a zamiešame.Po kúskoch pridávame múku a šľaháme, aby nám nevznikali hrudky. Nakoniec pridáme olej, alebo maslo, prášok do pečiva a zašľaháme. Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne ho po častiach zapracujeme do cesta.Rúru predhrejeme na 180°C a cesto rovnomerne rozlejeme na vymastený a vysypaný plech.Pečieme asi 35 minút. Cesto je upečené, keď do neho pichneme špáradlom a neostane na ňom žiadne cesto. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme mandľové lupienky opražené nasucho na panvici. Posypeme cukrom a rozdelíme na koláč.
Foto Depositphotos.com
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment