Vždy, keď som na dovolenke v južných krajinách, prvé, čo si nakladám na tanier je šalát. Všetko možné – zelené listy, nakrájanú kapustu, uhorky, rajčiny, cviklu, papriku, na druhú polovicu taniera dusenú zeleninu – hrášok. mrkvu, cícer, cibuľu, všetko polejem nejakým dobrým dresingom a navrch si položím kúsok ryby, či hydiny.
„Napchávam sa“ a sľubujem si, že takto sa budem určite stravovať aj doma. Veď nič nie je lepšie ako takáto kombinácia! Nasýti, zaplní žalúdok a ľahšie sa strávi aj nejaký ten prehrešok ( u mňa sú to hranolky). Už mám v hlave, ako si zeleninu nakrájam na tri dni, dám do škatuliek, z ktorých vysajem vzduch, aby vydržala čerstvá a bez roboty bola pripravená. Už len poliať dresingom. Aj ten si môžem urobiť do zásoby a nechať v chladničke. A čo si myslíte, že sme mali dnes na obed? Áno, bola to ľahká, pečená ryba so zemiakmi, ale komu by sa k tomu chcelo robiť šalát?!
Libuša Sabová
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment