Grilovacia sezóna sa práve začína

Čaro grilovania má priaznivcov najmä v mladšej generácii a v rodinách s deťmi, ktorí si radi spestria víkend. Napíšte spolu s nami príbeh príjemného víkendu, kde nič nevonia lepšie ako vôňa grilovaného mäsa.

American Smokey kuracie stehná

8 kuracích stehien (cca 700 g)

soľ, čierne korenie

½ fľaše Hellmann‘s American Smokey BBQ grilovacej omáčky

Príprava a marinovanie: 55 minút

Postup:

Kuracie paličky umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a dáme do misky. Pridáme 4 lyžice grilovacej omáčky a necháme 30 minút marinovať. Marinované kuracie paličky dáme na gril a grilujeme na nepriamom ohni do prepečenia (cca 15 – 20 minút). Servírujeme s grilovacou omáčkou.

Australian Style BBQ rebierka

800 g bravčových rebierok (z bôčika)

1 fľaša Hellmann’s Australian Sweet Roast grilovacej omáčky

soľ

potravinová fólia, alobal

Príprava a marinovanie: 90 minút

Postup:

Bravčové rebierka umyte, osušte a jemne osoľte. Poriadne potrite grilovacou omáčkout, vložte do hlbšieho pekáča a prikryte potravinovou fóliou. Nechajte v chladničke marinovať zhruba 30 minút. Rúru rozpáľte na 140 °C (teplovzdušnú na 120°C) a rebierka v nej 45 minút pečte.

Po upečení ich znovu potrite grilovacou omáčkou a krátko dopečte na rozpálenom grile z každej strany do chrumkava.  Chvíľku nechajte odpočívať a potom ich nakrájajte na jednotlivé porcie. Podávajte so zvyškom grilovacej omáčky.

Tip: 20 – 30 minút pred grilovaním alebo pečením vyberte mäso z chladničky. Pokiaľ je na rebrách vrstva mäsa vyššia ako 3 cm, pečte ich v rúre 60 minút.

Chilli-Bacon roláda z panenky

600 g bravčovej panenky

soľ

2 lyžice strúhanky

½ fľaše Hellmann’s Brazilian Spicy Churrasco grilovacej omáčky

125 g slaniny (cca 8 plátkov)

Príprava: 30 min

Postup:

Bravčovú panenku umyjeme a osušíme. Jemne posolíme a pomažeme 1 – 2 lyžicami grilovacej omáčky a posypeme strúhankou (udrží omáčku na mäse lepšie). Plátky slaniny položte vedľa seba, položte na ňu mäso a zrolujte do valčeka. Na strede rozpáleného grilu prudko opečieme panenku (smerom k ohňu najprv stranou, kde je slanina spojená), až bude slanina chrumkavá.  Potom ju zabalíme do alobalu a necháme dôjsť na strane grilu zhruba 10 – 15 minút.

Rozbalíme, necháme pár minút odpočívať a za pomoci ostrého noža nakrájame na plátky, ktoré podávame s grilovacou omáčkou.

Tip: Slanina udrží mäso vo vnútri šťavnaté a pridá panenke skvelú chrumkavú kôrku. So soľou opatrne v závislosti od druhu slaniny.

Brazílske bravčové  steaky

4 bravčové steaky (každý po 150 g)

½ fľaše Hellmann’s Brazilian Spicy Churrasco grilovacej omáčky

1 PL oleja

Čas na prípravu: 15 minút

Marinovanie: cez noc

Postup:

Steaky potrieme z oboch strán grilovacou omáčkou, položíme ich do misky, ktorú uzavrieme viečkom a necháme ich v chladničke cez noc odpočinúť.

Steaky vyberieme z chladničky, z oboch strán ich jemne potrieme olejom a grilujeme na stredne rozpálenom grile z každej strany 5 minút, až budú dobre prepečené. Podávame s grilovacou omáčkou.

Tip: 20 – 30 minút pred grilovaním vyberte mäso z chladničky a nechajte odležať. Mäso bude šťavnatejšie a jemnejšie.

 

 

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: jedlo

Nedávne články

Katarína Traubnerová ako ju nepoznáte. Vo svojom živote musela urobiť jedno veľmi ťažké rozhodnutie!

Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…

46 minút pred

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

3 hodiny pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

15 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

15 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

17 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

1 deň pred