Čaro grilovania má priaznivcov najmä v mladšej generácii a v rodinách s deťmi, ktorí si radi spestria víkend. Napíšte spolu s nami príbeh príjemného víkendu, kde nič nevonia lepšie ako vôňa grilovaného mäsa.
8 kuracích stehien (cca 700 g)
soľ, čierne korenie
½ fľaše Hellmann‘s American Smokey BBQ grilovacej omáčky
Príprava a marinovanie: 55 minút
Postup:
Kuracie paličky umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a dáme do misky. Pridáme 4 lyžice grilovacej omáčky a necháme 30 minút marinovať. Marinované kuracie paličky dáme na gril a grilujeme na nepriamom ohni do prepečenia (cca 15 – 20 minút). Servírujeme s grilovacou omáčkou.
800 g bravčových rebierok (z bôčika)
1 fľaša Hellmann’s Australian Sweet Roast grilovacej omáčky
soľ
potravinová fólia, alobal
Príprava a marinovanie: 90 minút
Postup:
Bravčové rebierka umyte, osušte a jemne osoľte. Poriadne potrite grilovacou omáčkout, vložte do hlbšieho pekáča a prikryte potravinovou fóliou. Nechajte v chladničke marinovať zhruba 30 minút. Rúru rozpáľte na 140 °C (teplovzdušnú na 120°C) a rebierka v nej 45 minút pečte.
Po upečení ich znovu potrite grilovacou omáčkou a krátko dopečte na rozpálenom grile z každej strany do chrumkava. Chvíľku nechajte odpočívať a potom ich nakrájajte na jednotlivé porcie. Podávajte so zvyškom grilovacej omáčky.
Tip: 20 – 30 minút pred grilovaním alebo pečením vyberte mäso z chladničky. Pokiaľ je na rebrách vrstva mäsa vyššia ako 3 cm, pečte ich v rúre 60 minút.
600 g bravčovej panenky
soľ
2 lyžice strúhanky
½ fľaše Hellmann’s Brazilian Spicy Churrasco grilovacej omáčky
125 g slaniny (cca 8 plátkov)
Príprava: 30 min
Postup:
Bravčovú panenku umyjeme a osušíme. Jemne posolíme a pomažeme 1 – 2 lyžicami grilovacej omáčky a posypeme strúhankou (udrží omáčku na mäse lepšie). Plátky slaniny položte vedľa seba, položte na ňu mäso a zrolujte do valčeka. Na strede rozpáleného grilu prudko opečieme panenku (smerom k ohňu najprv stranou, kde je slanina spojená), až bude slanina chrumkavá. Potom ju zabalíme do alobalu a necháme dôjsť na strane grilu zhruba 10 – 15 minút.
Rozbalíme, necháme pár minút odpočívať a za pomoci ostrého noža nakrájame na plátky, ktoré podávame s grilovacou omáčkou.
Tip: Slanina udrží mäso vo vnútri šťavnaté a pridá panenke skvelú chrumkavú kôrku. So soľou opatrne v závislosti od druhu slaniny.
4 bravčové steaky (každý po 150 g)
½ fľaše Hellmann’s Brazilian Spicy Churrasco grilovacej omáčky
1 PL oleja
Čas na prípravu: 15 minút
Marinovanie: cez noc
Postup:
Steaky potrieme z oboch strán grilovacou omáčkou, položíme ich do misky, ktorú uzavrieme viečkom a necháme ich v chladničke cez noc odpočinúť.
Steaky vyberieme z chladničky, z oboch strán ich jemne potrieme olejom a grilujeme na stredne rozpálenom grile z každej strany 5 minút, až budú dobre prepečené. Podávame s grilovacou omáčkou.
Tip: 20 – 30 minút pred grilovaním vyberte mäso z chladničky a nechajte odležať. Mäso bude šťavnatejšie a jemnejšie.
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment