Grécky špenátový koláč
Výborný tip nielen na Veľkú noc.
Potrebujeme:
- 1 balenie lístkového cesta
- 1 balenie čerstvého špenátu, ale môže byť aj mrazený
- 1 vajce
- 1/4 kg nastrúhaného tvrdého syra
- 1 šľahačková smotana
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- korenie
- 1 lyžička masla
- 1 vajce na potretie
Postup:
Cibuľu nakrájame a opražíme na masle do mäkka, pridáme špenát, smotanu, osolíme, okoreníme a dusíme neprikryté dovtedy, kým sa sa tekutina neodparí. Do vychladenej zmesi primiešame syr a vajce. Hotové cesto rozdelíme na dve polovice, podľa veľkosti plechu, alebo zapekacej misky. Dno potrieme maslom a položíme naň cesto. Navrstvíme špenátovú zmes, položíme vrchné cesto a potrieme vajcom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.
Foto Depositphotos.com