Aktuálne

Granadír podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku

To nie  je len narýchlo s kúpenými cestovinami, ale ako sa na dobrého kuchára patrí, s domácimi.

Na cestoviny potrebujeme:

  • 1/2 kg polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 2 dcl vlažnej vody
  • štipka soli

Ďalej potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov uverených v šupke
  • 100 g bravčovej masti
  • 200 g cibule
  • soľ
  • korenie
  • mletá paprika

Postup:

Suroviny na cestoviny premiesime a necháme odležať pol hodiny. Cesto rozvaľkáme a nakrájame na malé štvorčeky. Varíme v osolenej vode asi 15 minút. Medzitým si očistíme zemiaky. Na panvici opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané zemiaky, poprášime mletou paprikou. Trochu pokoreníme a osolíme podľa chuti. Pridáme uvarené cestoviny a premiešame. Podávame so šalátom, alebo kyslými uhorkami.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Žiarivé farby a extravagantné modely, to je elixír proti starnutiu. Ste úžasní a tak to má byť!

Fotograf Ari Seth Cohen mal veľmi blízky vzťah k svojej babičke, ktorá bola jeho veľkou…

4 hodiny pred

Potrebujem zhodiť a aj žalúdok si už žiada ľahšie stráviteľné jedlá, hovorí pani Veronika. Zaujalo ma nakličovanie zo semien.

V poslednej dobe sa začínam viac zaujímať o zdravú výživu, menej mäsa, menej spracované potraviny…

5 hodín pred

Môj recept na vynikajúce silvestrovské chlebíčky

Chlebík si vždy upečiem sama, aby bol úplne čerstvý (viď. staršie recepty). Majonézu tiež robím…

5 hodín pred

Prečo ľudia žijú v ilúziách?

A je po Vianociach. Ešte si užijeme novoročné sviatky a potom kto chce kam, pomôžme…

5 hodín pred

Jeme oveľa viac ako potrebujeme! Z jedla a vecí okolo neho sa stal biznis, bez ktorého si už nevieme fungovanie našej civilizácie ani predstaviť!

Priatelia, tak už to máme za sebou. "Rizky" sa minuli, šalátu došla záručná lehota a…

8 hodín pred

Ak neviete, kde je epicentrum nášho zdravia, prečítajte si tento článok

Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…

1 deň pred